Πως αλλάζουμε την θεση της Κλώσσας?




Πολλες φορες θα σας εχει τυχει μια κοτα να κλωσσα στη φωλια που γεννουν και ολες οι αλλες κοτες , με αποτελεσμα τα αυγα που επωαζονται να μπερδευονται με τα καινουργια και ετσι να εχουμε αποτυχιες και να μην επωαζονται σωστα ολα τα αυγα.  Επισης μερικες κοτες επιλεγουν να κλωσσησουν σε μερη που ειναι εκτεθειμενες απο τα καιρικα φαινομενα και τη βροχη που και αυτο προσπαθουμε να το αποφυγουμε.


Παιδια σας ενημερωνω οτι η αλλαγη θεσης της κλωσσας πολλες φορες ειναι τελειως απαραιτητη και  δεν ειναι καθολου δυσκολο να το πετυχετε. Πρωτη μεριμνα ειναι αφου αλλαξουμε τη θεση να προσπαθησουμε να ''κλεισουμε'' τη φωλια , δηλαδη να εξαναγκασουμε την κοτα να κατσει στα αυγα στην νεα θεση. Προσπαθουμε παντα η φωλια να ειναι σκωτεινη και ασφαλης απο αλλες κοτες αλλα και απο αλλους θηρευτες.  Την κλωσσα μπορουμε να την κλεισουμε βαζοντας μπροστα απο την εισοδο της φωλιας ενα κλουβι , ενα καφασι , ενα συρμα και γενικα οτιδηποτε μπορει να την ''κλεισει''μεσα.



Δευτερο βημα ειναι αφου αλλαξουμε την θεση της κλωσσας να της ανοιγουμε τη φωλια και να την βγαζουμε μια φορα τη μερα να φαει να πιει και να κανει τα ''κακακια'' της.  Προσπαθουμε να βγαζουμε την κλωσσα την ιδια ωρα καθε μερα. Για οσους εχουν χρονο και διαθεση μπορουν να την βγαζουν και 2 φορες τη μερα.  Ετσι η κλωσσα θα μαθει την νεα της φωλια σε 3-4 μερες επειτα απο αυτη τη διαδικασια και τοτε μπορουμε να την απελευθερωσουμε να βγαινει οποτε επιθυμει αυτη. Φροντιζουμε ομως να σιγουρευτουμε οτι εχει απομνημονευσει και συνηθησει την νεα της θεση.

Ετσι με αυτον τον τροπο ειμαστε σιγουροι οτι η φωλια ειναι απολυτως ασφαλης , και για την κοτουλα μας αλλα και για τις νεες ''ψυχουλες'' που θα ερθουν στον κοσμο.

Υπενθυμιζω οτι αυτη η διαδικασια γινεται μονο οταν πραγματικα ειναι αναγκαια. Γιατι ολα ειναι ζωντανα του θεου και αν πραγματικα δεν συντρεχει λογος για αλλαγη δεν αξιζει να τα ταλαιπορουμε..







   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου