Τέλειο μετακινούμενο κοτέτσι για κότες ελευθέρας και πλήρη προστασία από εχθρούς!



Μια τέλεια πατέντα για κότες ελευθέρας θα δούμε απόψε. Κύριος σκοπός για όσους θέλουν να τρώνε νόστιμα αυγά και ποιοτικό κρέας είναι οι κότες να τρώνε φρέσκο χορτάρι, ενώ ταυτόχρονα το κοτέτσι να είναι απολύτως προστατευμένο. Αυτό ήταν λιγάκι δύσκολο να το πετύχει κάποιος με κότες ελεύθερες, οπότε ξεκίνησε η δοκιμή μιας απίστευτης πατέντας. Την έχουμε ξανα δεί και άλλες φορές όμως ο φίλος μας εδώ την προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα. Δείτε το αυτοκινούμενο κοτέτσι που έφτιαξε, και παρέχει στις κότες φρέσκο χορτάρι και συνθήκες ελευθέρας βοσκής ενώ ουσιαστικά πρόκειται για ένα κλουβί. Μιλάμε σκίζει η πατέντα...

Γράφει ο Κώστας που το έφτιαξε...
Από εμπειρία ο σκοπός είναι το κοτέτσι είναι να μην είναι προσβάσιμο απο εχθρούς και όντως δεν είναι. Πριν από 1,5 χρόνο περίπου μου μπήκε κουνάβι στο κτήμα και μου έκοψε 45 κοτες, πάπιες μικρά χηνακια κλπ γιατί τα είχα ελεύθερα, στο κλουβί αυτό που είχα καμία 15αρια κομάτια δεν μπόρεσε να μπει.... επίσης ούτε σκυλιά δεν μπόρεσαν να μπουν το μόνο που έκαναν ήταν να μου ξεσκίσουν το σκίαστρο που έχω απο πάνω. Γι αυτό έκανα και δεύτερο κλουβί.

Μέχρι τώρα εδώ και 2-3 χρονια δεν είχα κανένα πρόβλημα με κουνάβια αλεπούδες, εξάλλου έχω και δύο σκυλιά μέσα στο κτήμα και κάτι ακομα, αν θέλεις να έχεις πουλιά πας τουλαχιστον 2 φορές τη μέρα και τα ελέγχεις-προσεχεις και τα ταιζεις φυσικά. Για την μετακίνηση: Ένα άτομο μπορεί άνετα να το μετακινήσει. Για τα καιρικά φαινόμενα: δεν έχει κανένα πρόβλημα από αέρηδες. Υπ' όψιν το χειμώνα δεν μπορείς να αφήσεις στο κλουβί τα πουλιά για τους ευνόητους λόγους ( κρυο-χιόνι-βροχη) εκτός κι αν είσαι σε περιοχή που δεν κάνει τίποτα από τα παραπάνω.

Δείτε τη πατέντα του Κώστα απο το Κτήμα μπατζανάκια...











   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου