Τρώει τις κότες και τα αυγά: Δεν θα το πιστεύετε ποιος είναι ο πιο ύπουλος εχθρός του κοτετσιού...



Μπαίνουν μέσα στο κοτέτσι και «ξεκοιλιάζουν» τις κότες στο πίσω μέρος, εκεί που βρίσκουν ψαχνό και μαλακό δέρμα. Κανείς δεν θα το πίστευε ότι οι αρουραίοι κάνουν τόσο βρώμικη δουλειά τη νύχτα χωρίς να το γνωρίζουμε. Συνεπώς δεν είναι μόνο οι τραυματισμοί αλλά οι μολύνσεις που κουβαλούν επάνω τους. Τριγυρίζοντας σε ότι βρωμια μπάει ο νους σας, είναι μια ορολογιακή βόμβα μικροβίων που μπορεί να εκραγεί με ένα και μόνο δάγκωμα!

Οι περισσότεροι κοτοτρόφοι όταν βλέπουν κότες φαγωμένες η κοτοπουλάκια σκοτωμένα δεν μπορούν να φανταστούν οτι επρόκειτο για μεγάλος ποντικός. Ολοι στο μυαλό τους βάζουν αλεπούδες, κουνάβια, νηφίτσες, σκύλους, γάτες αλλά κανένας δεν μπορεί να φανταστεί οτι είναι αρουραίος. Έχω μεγαλώσει δεκάδες κοτοπουλάκια και ποτέ δεν μου τα έφαγε γάτα ενώ κυκλοφορούν πάρα πολλές στη γειτονιά. Επίσης τονίζω τη λέξη αρουραίος διότι τα απλά μικρά ποντίκια δεν πειράζουν τις κότες ούτε τα κοτοπουλάκια. Μπορεί να βάλουν χέρι στο καλαμπόκι και στο σιτάρι αλλά ως εκεί.

EIKONA Τα μικρά ποντίκια τα κυνηγάνε και τα τρώνε οι κότες.


Οι μεγάλοι αρουραίοι όμως αρέσκονται στο κρέας. Μπορούν να ρθούν στο κτήμα η στο κήπο μας απο υπόγειες στοές και δεν χαμπαριάζουν απο φράχτες και τοίχους.Όσοι διατηρούν κότες εντός πόλεων διατρέχουν επίσης μεγάλο κίνδυνο διότι εκεί βγαίνουν το βράδυ από τους υπονόμους. Επίσης μπορούν να μπουν στο κοτέτσι ακόμα και αν υπάρχει σκύλος και γάτες, δεν φοβούνται τίποτα.

Τι κάνει λοιπόν ο αρουραίος οταν μπει στο κοτέτσι και ποιά ειναι τα συμπτώματα στις κότες; Τα συμπτώματα είναι ασταμάτητη αιμοραγία στο πίσω μέρος κάτω απο την ουρά πολλές φορές μέχρι θανάτου. Οι κότες δεν μπορούν να αντιδράσουν η να φωνάξουν διότι το σάλιο του ποντικού λειτουργεί σαν τοπική αναισθησία για τον πόνο. Άρα δεν πρόκειται να ακούσει κανείς κακαρίσματα. Ο αρουραίος προτιμά μικρά θηράματα όπως κοτοπουλάκια και πουλάδες - πουλακίδες. Ενώ δύσκολα πηγαίνει στις γέρικες και μεγάλες κότες. Ίσως επειδή το κρέας τους είναι πιο σκληρό σε συνδιασμό με το μέγεθος.

Την ανάρτηση αυτή ίσως την θεωρείτε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, και μπορώ να σας πω οτι και εγώ το ίδιο πίστευα πριν δώ ότι είδα. Όπως και να έχει έχω ένα βίντεο για τους άπιστους θωμάδες...





Πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα; Ρίξτε ποντικοφάρμακο στις τρύπες των αρουραίων. Σίγουρα κάπου στο κτήμα η στο κήπο θα υπάρχουν! Ψάξτε καλά...

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου