Άρπαξε φωτιά μέσα στη φωλιά που κλωσσούσε μια μεγάλη χήνα. Καιγόταν ζωντανή, και τρελάθηκαν όλοι μόλις είδαν...



Τι είναι όμως η μάνα κλώσσα! Το μητρικό ένστικτο πιο πάνω και απο τη ζωή της! Διαβάστε την περιπέτεια αυτής της χήνας, που έβαλαν φωτιά στη φωλιά της, όμως αυτή δεν υπέκυψε στους πόνους καθώς καιγόταν ζωντανή!

Υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται τις χήνες. Νομίζουν πως θα τους επιτεθούν.
Η επιθετική συμπεριφορά τους όμως δεν υπαγορεύεται από κακία αλλά από αγάπη. Πολλές φορές γίνονται υπερπροστατευτικές για τα μωρά τους. Διαβάστε σε αυτήν εδώ την ιστορία, για μια γενναία και γλυκιά μαμά χήνα. Έχασε όλα τα μωρά της όταν ένας μανιακός έβαλε φωτιά στην φωλιά της. Θυσίασε τα πάντα για να σώσει τα μικρά της βλαστάρια αλλά δεν ήταν αρκετό. Τώρα, αν και ένιωσε την τρομερή απώλεια χαρίζει το μόνο πράγμα που της απέμεινε με τον πιο ειλικρινή τρόπο…

Η λυπητερή ιστορία άρχισε όταν ο Tim White,ειδικός στην άγρια ζωή, βγήκε να πετάξει κάποια χαρτιά και είδε καπνό κοντά στην γωνία του κτηρίου του. Έτρεξε και είδε μια καναδική χήνα να κάθεται στην φωλιά της που είχε πιάσει φωτιά.




Ήταν μια μικρή φλόγα αλλά αυτή καθόταν πάνω στα αυγά και τα προστάτευε. Ο Tim έτρεξε να φέρει νερό με έναν κουβά για να σβήσει την φωτιά αλλά και όταν έριξε το νερό αυτή δεν κουνήθηκε. ‘Πιθανότατα θα καθόταν εκεί μέχρι να πεθάνει’ είπε.




Όταν σήκωσε την μαμά από την φωλιά της, αυτός ανακάλυψε κάτι ανησυχητικό. Φαινόταν πως κάποιος είχε βάλει φωτιά με αναμμένο τσιγάρο.




Η μαμά και τα αυγά της μεταφέρθηκαν γρήγορα στην κλινική για άγρια ζώα όπου και εξετάστηκαν. Η χήνα είχε κάψει φτερά από την ουρά της και τις φτερούγες της. Αν και τα αυγά είχαν καεί άσχημα, τα έβαλαν σε εκκολαπτήριο σε περίπτωση που κάποιο από τα αγέννητα χηνάκια είχε επιβιώσει.




Δυστυχώς, όλα τα αυγά είχαν καταστραφεί. Δεν σώθηκε κανένα μικρό.




Η κατάκαρδα λυπημένη χήνα τοποθετήθηκε στο καταφύγιο “Back to the Wild” όπου φαινόταν πως θα ανάρρωνε ολομόναχη.




Μερικές εβδομάδες αργότερα ήρθαν εκεί έξι μικρά χηνάκια που είχαν χάσει την μαμά τους. Τα μικρά αποζητούσαν μια μητρική φιγούρα να τους δώσει αγάπη.




‘ Η χήνα τα αγκάλιασε αμέσως και άρχισε να τα οδηγεί και να τα προστατεύει από …εμάς!’


# Κυριολεκτικά τα πήρε κάτω από τις φτερούγες της. ‘ Αν όλα πάνε καλά, όταν αφήσουμε την μαμά αργότερα το Καλοκαίρι, όλα αυτά τα μικρά ορφανά θα την ακολουθήσουν και έτσι θα ζήσουν ελεύθερα στην φύση.’ είπε ο διασώστης.

Δεν νιώσατε μια ζεστασιά στην καρδιά σας;
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου