Πήγαν για κυνήγι στο βουνό: Μόλις κατάλαβαν τι βρίσκετε μπροστά τους κάλεσαν αμέσως τη θηροφυλακή...


Περπάταγαν στο δάσος, και παρα λίγο να χάσουν την ίδια τους τη ζωή!
Πρόσφατα δύο κυνηγοί ήρθαν αντιμέτωποι με το θάνατο σε περιοχή του νομού Πιερίας. Συγκεκριμένα οι κυνηγοί, περπατούσαν σε ένα ρέμα μαζί με τα δύο σκυλιά τους όταν αντιλήφθηκαν μία πετονιά να είναι δεμένη σε δύο δέντρα και να τους κόβει το δρόμο. Στο ένα δέντρο υπήρχε τοποθετημένος ένας παράξενος μηχανισμός που τους κίνησε την υποψία μιας και έμοιαζε με κάνη που σημαδεύει προς την πετονιά.

Πριν προλάβουν όμως να αντιδράσουν, το ένα από τα δύο σκυλιά τους πέρασε από την πετονιά. Βλέποντας το σκύλο να μη σταματά στις φωνές τους «πάγωσε το αίμα τους». Μόλις το σκυλί πέρασε την πετονιά, ακούστηκε ένας μεταλλικός ήχος και ευτυχώς τίποτα άλλο.

Πλησίασαν το μηχανισμό που αποτελούνταν από ένα σωλήνα μήκους περίπου μισού μέτρου, μία βίδα με οπή στο κέντρο της στο πίσω μέρος του σωλήνα και μία ποντικοπαγίδα. Ξεβιδώσανε τη βίδα και το αίμα τους πάγωσε για δεύτερη φορά όταν διαπίστωσαν πως μέσα υπήρχε ένα φυσίγγι με δράμια για αγριογούρουνα, το οποίο είχε μάλιστα χτυπηθεί όταν ο σκύλος ενεργοποίησε την ποντικοπαγίδα, αλλά για καλή τους τύχη το φυσίγγι δεν έσκασε!

Όταν συνήλθαν από το ισχυρό σοκ της διαπίστωσης πως μπορούσαν να χάσουν το σκύλο τους ή ακόμη και την ίδια τη ζωή τους καλέσανε την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή. Πράγματι οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Θεοδωρακόπουλος Σταύρος και Τσιμόπουλος Διονύσης κατέφτασαν άμεσα στην περιοχή και αφού πήραν κατάθεση από τους κυνηγούς τους άφησαν να φύγουν.

Στη συνέχεια, οι Θηροφύλακές ερεύνησαν τη γύρω περιοχή και βρήκαν άλλους δύο αυτοσχέδιους πυροβόλους μηχανισμούς που είχε στήσει κάποιος, με σκοπό προφανώς να σκοτώσει παράνομα κάποιον αγριόχοιρο. Ο μηχανισμός στον οποίο έπεσε πάνω το σκυλί των κυνηγών ήταν ο μόνος με σκουριασμένη ποντικοπαγίδα, γεγονός στο οποίο είναι πολύ πιθανό να οφείλεται το ότι έζησε τελικά το σκυλί τους μιας και η ακίδα της ποντικοπαγίδας που χτύπησε το φυσίγγι βρέθηκε σπασμένη κάτω από το μηχανισμό. Οι άλλοι δύο μηχανισμοί ήταν ολοκαίνουργιοι (δείτε τη σχετική φωτογραφία)



Ο αδίστακτος λαθροθήρας είχε στήσει τις παγίδες θανάτου του μόλις 500 μ. από τον πλησιέστερο οικισμό, σε ένα χωράφι με καρυδιές, δίπλα σε δρόμο και στο ρέμα που περπατούσαν οι κυνηγοί.

Ο κίνδυνος να σκοτωθεί κάποιος άνθρωπος ή άλλο ζώο πλην αγριόχοιρου ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλος. Το γεγονός δε πως οι μηχανισμοί ήταν οπλισμένοι μέρα μεσημέρι, δείχνει πως ο ένοχος δε νοιάστηκε καθόλου για το κακό που θα μπορούσε να προκαλέσει σε οποιονδήποτε περνούσε από την περιοχή μιας και όπως είναι γνωστό οι αγριόχοιροι κινούνται μόνο νύχτα.

Οι Θηροφύλακές κινήθηκαν άμεσα και αφού έμαθαν ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης του χωραφιού τον αναζήτησαν. Τον εντοπίσανε γρήγορα στον διπλανό οικισμό μέσα στο αυτοκίνητό του. Σε έρευνα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν υλικά ίδια με αυτά με τα οποία είχαν φτιαχτεί οι αυτοσχέδιοι πυροβόλοι μηχανισμοί που είχαν εντοπίσει οι κυνηγοί.

Αν και στην αρχή ο ένοχος αρνήθηκε τις κατηγορίες, όταν βρέθηκαν τα παραπάνω υλικά ομολόγησε την πράξη του και σε βάρος του κατατέθηκε μήνυση για παράνομη θήρα και άλλες παραβάσεις, ενώ οι δύο κυνηγοί που είδαν το χάρο με τα μάτια τους, θα προχωρήσουν επιπρόσθετη νομική διαδικασία μιας και θα μπορούσαν να χάσουν το σκυλί ή τη ζωή τους.

Το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε οργή και απορία ακόμη και στους έμπειρους θηροφύλακές μας αλλά και σε έμπειρους κυνηγούς της περιοχής. Οι λαθροθήρες σκαρφίζονται πολλά για να πετύχουν το στόχο τους, αλλά συνήθως θέτουν σε κίνδυνο μόνο τους εαυτούς τους και τους συνεργούς τους και όχι οποιονδήποτε περαστικό και μάλιστα μέρα μεσημέρι.

πηγή είδησης www.ihunt.gr
   

2 σχόλια: