Οι κότες κάνουν σαν να βράζουν και βράζουν χρού χρού στο πνεύμονα! Κλείνουν τα μάτια και βγάζουν μύξες. Τι φάρμακο βάζουμε



Καλησπέρα στην ομάδα..θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα κ να μου απαντήσουν γνώστες του αντικειμένου σε οτι ξερουν κυριως απο πειρα κ οχι απο οτι εχουν ακουσει! 1,καποιες φορες οι κοτες κανουν σαν να βραζουν (χρ χρ χρ) μυξες κ κλεινουν τα ματια.τι φαρμακο βαζουμε( ονομασια)

Απάντηση... 
Η ασθένεια αυτή ονομάζεται Μυκόπλασμα, και γιατρεύεται στις κότες με το φάρμακο tylan η οποιαδήποτε άλλο σκεύασμα περιέχει τη δραστική ουσία τυλοζίνη. Η ασθένεια αυτή στις κότες είναι η πιο συχνή, και είναι θανατηφόρα, άκρως μεταδοτική αν δεν λάβουμε αμέσως δραστικά μέτρα. Με μεγάλους πτηνοτρόφους που έχω επικοινωνήσει, έχουν αρρωστήσει ολόκληρες πτηνοτροφικές μονάδες, με αλλόγιστες οικονομικές απώλειες. Τα κοτόπουλα έχουν σαν συμπτώματα τον έντονο βρόχο στο αναπνευστικό τους, και σαν δεύτερο πρόβλημα πύων στα μάτια και σταδιακό κλείσιμο αυτών. Οι κότες είναι φουσκωμένες και δεν τρώνε. Αδυνατίζουν και ψωφάνε πολύ γρήγορα. Ενω τα συμπτώματα διαδίδονται σε όλες τις κότες.

Αν όντως έχει κάποιος αυτή την ασθένεια με το tylan θα θεραπευτούν τα πουλιά. Όμως θα παραμένουν φορείς τις ασθένειας. Για υγειονομικούς λόγους όσα πουλιά νοσήσουν πρέπει εντός ολίγων μηνών να σφαχτούν και με οποιαδήποτε τρόπο να απομακρυνθούν απο το κοτέτσι. Σε επίσκεψη σε κτηνίατρο, που δεν λάβει δείγμα απο τα νοσούντα πουλιά, μπορεί να χορηγήσει αντιβίωση γενικής χρήσης πχ baytril 0.5 το οποίο δεν ενδείκνυται για τη θεραπεία της ασθένειας. Έχω δεί πουλιά με τη χρήση αυτού του φαρμάκου να γίνονται καλά, και μέσα σε λίγες ημέρες η ασθένεια να αναπτύσσεται δρυμήτερη και δυνατότερη με τραγικούς θανάτους.

Το μυκόπλασμα απο την εμπειρία μου μπορώ να πω ότι είναι μια απο τις πιο κοινές ασθένειες στα κοτόπουλα, ΑΚΡΩΣ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ. Ακόμη και οι πιο έμπειροι αδυνατούν να ελέγξουν την ασθένεια.

Τώρα υπάρχει και ένα δεύτερο φάρμακο, που σύμφωνα με την εμπειρία τη δικιά μας αλλά και ερασιτεχνών, κάνει εξαιρετική δουλειά. Το βάμμα πρόπολης. Άνθρωποι που έδωσαν βάμμα πρόπολης με αυτά τα συμπτώματα θεραπεύτηκαν οι κότες. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, αλλά μου είναι τρομερά εντυπωσιακό, ένα βιολογικό σκεύασμα να κάνει δουλειά, σε μια τόσο σοβαρή ασθένεια. Φυσικά δεν σας συμβουλεύω να δώσετε βάμμα πρόπολης σε νοσούντα πουλιά, αλλά μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήτε το βάμμα πρόπολης σαν πρόληψη για αυτήν την ασθένεια, αλλά και άλλες πολύ μεταδοτικές στα κοτόπουλα. Βάμμα πρόπολης μπορείτε να προμηθευτείτε στο τηλέφωνο ********

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΜΥΚΟΠΛΑΣΜΑ ΣΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ





   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου