Πως θα γεννάνε αυγά συνεχόμενα οι κότες χωρίς σταματημό



Η σωστή ΔΙΑΤΡΟΦΗ είναι το Α και το Ω για να παίρνουμε μεγάλη αυγοπαραγωγή, συνεχόμενα, και οι κότες να μην έχουν σταματημό. Όπως σας έχω πει και σε προηγούμενες αναρτήσεις, δεν φτάνει ένα σκέτο φύραμα, η το καλαμπόκι για να έχουμε κότες με υψηλή αυγοπαραγωγή. Για να κρατήσουμε τις κότες να γεννάνε μεγάλο διάστημα συνεχόμενα, πρέπει διατροφικά να τις έχουμε καλυμμένες και να μην υστερούν σε τίποτα. Επειδή ξέρω τώρα ότι θέλετε να σας πω τροφές που κάνουν θαύματα, θα σας πω το καλύτερο κόλπο!

Τώρα αυτή τη περίοδο τα μαρούλια και κρεμμυδάκια που περισεύουν είτε απο το κήπο είτε απο τις σαλάτες, στην κότες κάνουν θαύματα στην αυγοπαραγωγή. Ακόμη και οι φρέσκιες κλιματόβεργες με τα νέα καταπράσινα φύλλα αμα τις κόψουμε οι κότες τις πετσοκόβουν. Γενικά το μυστικό για να κρατήσουμε δυνατά την αυγοπαραγωγή, τώρα την Άνοιξη έως και το Καλοκαίρι, είναι να εστιάσουμε σημαντικά στη πρασινάδα. Οι κότες πρέπει να έχουν πολλών ειδών πρασινάδες καθημερινά. Απο λάχανα μαρούλια μέχρι ραδίκια και ζόχια, οτιδήποτε είναι πράσινο και τρώγεται οι κότες θα το πετσοκόψουν. Πρέπει να τις ταίζουμε καθημερινά λοιπόν πολύ χορταρικό.

Ένα άλλο μυστικό είναι στα μουσκεμένα ψωμιά, αφού τα στίψουμε καλά απο το νερό, να ρίχνουμε 2-3 κουταλιές λάδι ελαιόλαδο, ή ηλιέλαιο, να ρίχνουμε λίγο αλατάκι και 2 κουταλιές πάπρικα, σε κάθε κιλό ψωμιού. Πιστέψτε με αμα ταίσετε αυτό στις κότες θα δείτε εκθαμβωτικά αποτελέσματα. Ειδικά με την πάπρικα οσο πιο συχνά την δίνετε τόσα περισσότερα αυγά θα παίρνετε. Και το λάδι φυσικά έχει τρομερά αποτελέσματα.

Η γιαγιά μου στο χωριό για να γεννάνε οι κότες έκανε το εξής κόλπο. Όταν καθάριζε λαχανικά τις φλούδες και όλα όσα περίσευαν τα μάζευε σε ένα καλαθάκι απο σκουπίδια. Έβαζε μέσα ψωμιά, λάδι που περίσευε απο το τηγάνι, ζουμί απο τις σαλάτες, απομεινάρια απο φρούτα, οτιδήποτε. Μόλις γέμιζε το καλαθάκι το απόγευμα ταίζε τις κότες απο αυτό, και μιλάμε είχε καταπληκτικά αποτελέσματα. Οι κότες είναι αλήθεια ότι με τα αποφάγια απογειώνονται στη γέννα τους.

Ωστόσο υπάρχει και το βασικό που δεν είπαμε. Η βασική τροφή που θα τις ταίζουμε! Αν αγοράσουμε φύραμα, εμένα η προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν φτάνει. Οι κότες τρελαίνονται να τρώνε το σιτάρι και το σπαστό καλαμπόκι. Συνεπώς αν δίνουμε φύραμα καλό είναι πρίν νυχτώσει να δώσουμε στις κότες απο μισό φλιτζανάκι στη κάθε μια σιτάρι και καλαμπόκι, που τρελαίνονται να το τρώνε. Έτσι σαν συμπλήρωμα.

Αν δεν ταίζετε τις κότες φύραμα, τότε μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα απο καλαμπόκι 50% σιτάρι 20% κριθάρι 20% και 10% πίτουρο. Νομίζω είναι ένα πολύ ισορροπημένο μείγμα εντελώς αγνό, και με υψηλά αποτελέσματα, αρκεί να ταίζουμε τις κότες και άλλες τροφές που σας έγραψα παραπάνω.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου