Για να γεννάνε οι κότες περισσότερα αυγά: Η πιο αποδοτική τροφή που την έχουμε τσάμπα...


Σήμερα θα αποκαλύψουμε ένα μυστικό, για να αυξήσετε την αυγοπαραγωγή στις κότες σας. Το μυστικό αυτό μπορούμε να το εφαρμόσουμε όποια περίοδο θέλουμε, και μπορεί να αυξήσει τη παραγωγή αυγών δραματικά. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές εδώ στις Ελληνικές Κότες για τη σημαντικότητα των χορταρικών και των λαχανικών στη διατροφή των κοτόπουλων μας. Όμως σήμερα έχουμε μια ακόμα πιο αποδοτική πρόταση, που έρχεται να αλλάξει πολλά δεδομένα!

Όλοι ταίζουμε τις κότες μας σιτάρι καλαμπόκι κριθάρι, και άλλους σπόρους. Τι γίνεται όμως αν βραχούν αυτοί οι σπόροι, και γίνουν φυτά, απλώσουν ρίζες, και αναπτύξουν φύλωμα; Ο σπόρος απευλευθερώνει όλα τα θρεπτικά του συστατικά, τα οποία παραμένουν κλειδωμένα, έως ότου γίνει ο βλαστός. Με λίγα λόγια δηλαδή για να καταλάβετε, όταν βρέξουμε τον σπόρο και βγάλει ρίζα γίνεται πολύ πολύ θρεπτικός συγκριτικά με πρίν. Συνεπώς έχουμε αύξηση της αυγοπαραγωγής αν οι κότες τραφούν με πρασινάδα τέτοια τρυφερότητας, και θρεπτικής αξίας.

Παλαιότερα την Άνοιξη και το φθινόπωρο για να αυξάνω την αυγοπαραγωγή στις κότες μου, έκανα το εξής κόλπο. Σε ένα μέρος με πολύ ήλιο στο κήπο, έσπερνα με το χέρι, σιτάρι η κριθάρι, και σε λίγες ημέρες γινόταν χορτάρι. Το είχα καλυμμένο με φράχτη επάνω έτσι ώστε να μη το χαλάνε οι κότες. Μόλις έφτασε αρκετούς πόντους ύψος, ξέφραζα κάθε μέρα απο ένα μικρό κομμάτι και οι κότες έκαναν πάρτυ απο το φρέσκο καταπράσινο χορτάρι. Μα δε μπορείτε να φανταστείτε με λίγα τετραγωνικά σπόρους αν φυτέψετε πόσες μέρες θα μπορείτε να ταίζετε τις κότες και αυτές να γεννάνε αυγά! 

Είναι πολύ απλό. Βρέχετε τους σπόρους, με την εξής διαδικασία... Προτιμότερο είναι το κριθάρι μιας και έχει μεγάλη βλαστική ικανότητα γρήγορα... Μετά είναι το σιτάρι η καλύτερη επιλογή.

Πρώτο βήμα βρέχουμε τους σπόρους με ζεστό νερό να μαλακώσουν, και αφήνουμε να μουλιάσουν ένα βράδυ.... Στη συνέχεια μπορούμε είτε να τους σπείρουμε στο έδαφος, φυσικά ρίχνωντας χώμα επάνω και νερό στη συνέχεια για να παραμείνουν υγροί. Αν όμως θέλουνε να τους βάλουμε σε δοχεία, γλαστρες κλπ, απλώνουμε τους σπορους ολους μαζί και φροντίζουμε να έχουμε καλή θερμοκρασία, για να αναπτυχθούν γρήγορα....




















   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου