Οι γρηγορότεροι τρόποι να πιάνουμε τις κότες μας!! Μυστικά απο την εμπειρία μου!!



Σήμερα θα πούμε μυστικά για το πως πιάνουμε τις κότες, με απίστευτα γρήγορο τρόπο. Τόσα χρόνια εμπειρίας με τις κότες, έχω φτάσει πολλές φορές στα όρια μου, κυνηγώντας τες επι ώρες για να τις πιάσω. Ωστόσο η πείρα είναι ο μεγαλύτερος δάσκαλος! Όσο ζείς και δουλεύεις πάνω στις κότες μαθαίνεις τα μυστικά και η δουλειά γίνεται πολύ εύκολη. Όταν έρχεται η ώρα για σφάξιμο, η μετακίνηση του κοτετσιού , κάποια πώληση, χρειαζόμαστε να πιάσουμε τις κότες. Ποιός τρόπος λοιπόν είναι πιο αποδοτικός για να τις πιάσουμε γρήγορα;
Πλέον όταν πρέπει να πιάσω τις κότες το κάνω μόνο το βράδυ. Ο τρόπος είναι εύκολος. Πηγαίνουμε όσο πιο αθόρυβα μπορούμε στο κοτέτσι, εντοπίζουμε τις κότες φωτίζοντας ελαφρά με το φακό, χαμηλώνουμε το φακό για να μη βλέπουν ότι πλησιάζουμε και μετά τις πιάνουμε. Ο σωστός τρόπος σύλληψης της κότας είναι απο τα πόδια και ποτέ απο τα φτερά. ΔΕΝ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. Πιάνοντας την κότα απο τα πόδια, στην αρχή φτερουγίζει δύο τρείς φορές, και στη συνέχεια μένει ακίνητη χωρίς να ενοχλείτε. Στο σκοτάδι δεν βλέπει άλλωστε, και με αυτό το τρόπο έχω δεί ότι ούτε η κότα πονάει αλλά ούτε και εμείς κουραζόμαστε. Όποιος πιάνει τις κότες απο το ένα φτερό, απο το πόδι απο την ουρά, και οι κότες κλαίνε, όχι μόνο βασανίζει τα ζωντανά, αλλά αμέσως αμέσως όλες οι κότες ακούνε τον θόρυβο και αντιλαμβάνονται το κίνδυνο. Μάλιστα έχει συμβεί να πάει κάποιος να πιάσει τις κότες, και όταν ακουστούν έντονα κακαρίσματα, οι κότες να πετάξουν στο έδαφος και να σκορπίσουν μέσα στη νύχτα σε ολόκληρο το κτήμα σαν υπνοβάτες.

Οι κότες δεν θέλουν ανθρώπους που είναι νερικοί, και δεν τους δείχνουν αγάπη. Για να σας δώσω να καταλάβετε θα σας πω μια πολύ διδακτική εμπειρία. Ήμουν στο κτήμα, και ταίζα τις κότες. Πάντα όταν ήθελα να τις πιάνω τη μέρα έκανα το εξής κόλπο. Σφίριζα ένα χαρακτηριστικό θόρυβο που της ηρεμούσε, τις πλησίαζα με μεγάλη ηρεμία, και τις έπιανα απαλά, δίχως να νιώσουν καθόλου ενόχληση. Την επόμενη ημέρα ένας άνθρωπος που έβαλα για μια δουλειά, πήγε να πιάσει τις κότες, και μιλάμε είχε κατακοκκινήσει απο το κυνήγι. Δεν μπορούσε να πιάσει ούτε μια κότα. Και το δίδαγμα ποιό είναι; Ότι οι κότες θέλουν τρόπο όχι κόπο. Θέλουν αγάπη και μεράκι, δεν θέλουν αγκαρία. Θέλουν αγάπη, και ας μην έχουν και τη μεγαλύτερη νοημοσύνη.

Άλλοι τρόπο για να πιάσουμε τις κότες είναι τη μέρα, να τις προσελκύσουμε με φαγητό μέσα σε μια κλούβα. Το κόλπο γίνετε ως εξής. Παίρνουμε τροφή όπως καλαμποκάλευρο μουσκεμένο με νερό, η οτιδήποτε άλλο λατρεύουν οι κότες, και το τοποθετούμε σε μια θέση που να μπορούμε να παγιδεύσουμε τις κότες. Φτοντίζουμε αν οι κότες δεν πάρουν μυρωδιά που είναι το φαγητό, να τις οδηγήσουμε στο γεύμα όπως ο κοντορεβυθούλης πετώντας τρίματα γύρω απο εκεί που είναι η τροφή. Πετάμε τροφές όπως άλευρα, σιταράκι, ρυζάκι ψωμί μουσκεμένο. Και όχι μακαρόνια που μπορεί να πάρουν τα κοτόπουλα και να κυνηγιούνται ποιος θα τα φάει.

Άλλος τρόπος που χρησιμοποιείτε πιο σπάνια είναι η χρήση αλκοολούχων ποτών μέσα στη τροφή. Πχ σε ένα κιλό καλαμποκιού ρίχνουμε 1-2 φλιτζάνια απο τσίπουρο και το δίνουμε στις κότες. Έπειτα απο 10 λεπτά οι κότες ζαλίζονται και πιάνονται πολύ εύκολα. Παλαιότερα είχα κάνει ένα τέτοιο πείραμα και είδα ότι δεν το έτρωγαν αλλά ούτε και ζαλίζονται έτσι εύκολα όπως λένε. Ωστόσο είχα μια εμπειρία παλιά που μου έκανε τρομερή εντύπωση. Ακούστε την....

Ήταν ημέρα Σάββατο, πρωί με το ζεστό ήλιο και οι κότες βοσκούσαν στην αυλή του σπιτιού. Εκείνη τη μέρα γινόταν η λαική αγορά, και κυκλοφορούσε πολύς κόσμος. Κατεβαίνει λοιπόν η γιαγιά μου απο το σπίτι και τι να δεί. Όλες οι κότες ήταν σχεδόν αναίσθητες, παραπατούσαν. Μόλις συνειδητοποίησε τι πήγε να γίνει, άρχισε να τρέχει. "Γύφτισσες" είχαν ποτίσει τις κότες αλκοόλ με φαγητό, για να τις κλέψουν. Εν τέλη η γιαγιά μου έδιωξε τους κλέφτες και έσωσε όλες τις κότες. Την εμπειρία αυτή σας τη λέω, διότι αν βάλει κάποιος υπερβολικό αλκοόλ μπορεί πράγματι να ζαλίσει τις κότες. Και είναι και μέθοδος κλοπής απο μερικούς επιτηδείους.

Αυτά είχα να καταθέσω για σήμερα όσον αφορά το πως πιάνουμε τις κότες. Ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμα, διότι εγώ αυτούς τους τρόπους τους δουλεύω με πολύ καλά αποτελέσματα!


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου