Είναι άρρωστα τα κοτόπουλα; Πρέπει να κάνω εμβόλια



Καλημέρα!
Μηπως ξέρετε ποια είναι τα εμβόλια που πρέπει να κάνουμε στα κοτοπουλάκια και σε ποια ηλικία;
Τα κοτοπουλάκια μου έχουν κάποια πούπουλα σηκωμένα. Αυτό δείχνει καποια αρρώστια; Ειναι ζωηρά και τρώνε πολύ καλά.
Σας ευχαριστώ!

Απάντηση δίνετε παρακάτω...








Τα κοτοπουλάκια είναι υγιέστατα και δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα. Να ξέρεις πάντα ότι όταν τρώνε και είναι ζωηρά, έχουν την υγεία τους! Όσον αφορά τα εμβόλια οι απόψεις διίστανται. Όλοι οι ερασιτέχνες που έχουν λίγα κοτόπουλα δεν κάνουν κανένα εμβόλιο. Η άποψη τους είναι ότι δεν συμφέρει να πληρώσει κάποιος τόσα χρήματα για φάρμακα, όταν η δόση του κτηνιάτρου είναι για 1000 πουλιά. Πχ ένας που έχει 10-20 πουλιά, πρέπει να αγοράσει δόση για 1000. Εγώ έχω μεγαλώσει πολλές φορές κοτόπουλα χωριάτικα χωρίς εμβόλια. Και δυστυχώς υπήρξαν μεμονομένα περιστατικά πριν χρόνια. που έχασα τα πουλιά.
Προληπτικές μέθοδοι χωρίς εμβόλια
Υπάρχουν τρόποι να μεγαλώσουμε πουλιά χωρίς εμβόλια. Για να μεγαλώσουμε κοτόπουλα χωρίς εμβόλια μπορούμε να ταίζουμε τα κοτόπουλα μας ρίγανη, αλλά και πρόπολη στο νερό. Τη ρίγανη μπορούμε να τη βράσουμε και να τη δώσουμε στο νερό. Πχ βράζουμε 4 κ. σούπας σε ένα μπρικάκι, και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαυρήσει το νερό. Στη συνέχεια μπορούμε απο αυτό το διάλυμα να ρίχνουμε στο νερό. Μπορούμε επίσης σε μισό κιλό τροφής να ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη. Όσον αφορά τη πρόπολη, δίνουμε και αυτή μέσα στο νερό προληπτικά στα μικρά κοτοπουλάκια.

Άμα υποπτευτούμε σκουλήκια η παράσιτα στο έντερο απο τις κότες η τα κοτοπουλάκια, δίνουμε σκόρδο και κρεμμύδι τριμμένο μέσα στο φαγητό. Δίνουμε όση ποσότητα θέλουμε αρκεί να το τρώνε τα πουλιά.

Απαραίτητα εμβόλια στα κοτόπουλα
Αν είσαι ερασιτέχνης μπορείς με βιολογικές μεθόδους να γλιτώσεις απο τα εμβόλια. Ωστόσο οι ειδικοί έχουν άλλη άποψη. Τα εμβόλια της ψευδοπανώλης και της βροχίτιδας είναι τα πιο απαραίτητα στα κοτόπουλα και αυτά προτείνουν όλοι οι έμπειροι κτηνίατροι. πτηνοτρόφοι. Είναι βασικά εμβόλια, διότι αν αρρωστήσουν τα κοτόπουλα δεν υπάρχει επιστροφή, ψωφάνε όλα. Οπότε ένας που έχει πολλά κοτόπουλα δεν παίρνει αυτό το ρίσκο. Να ξέρετε πως όσο πιο ευαίσθητη είναι μια ράτσα κοτόπουλου τόσο πιο εύκολα μπορεί να αρπάξει μια απο αυτές τις ασθένειες. Αντιθέτως τα χωριάτικα και καλοταισμένα κοτόπουλα δύσκολα τα πιάνει τέτοια ασθένεια ακόμα και ανεμβολίαστα να είναι.

Αν αποφασίσετε λοιπόν να κάνετε εμβόλιο, ζητήστε απο το κτηνίατρο δύο φάρμακα για τη ψευδοπανώλη και τη βροχίτιδα. Μην αγοράσετε περισσότερα φάρμακα, ή βιταμίνες, διότι δεν χρειάζονται. Η μάλλον για να το θέσω καλύτερα, βάση της δικής μου εμπειρίας δεν χρειάζονται. Καλή επιτυχία όποια επιλογή και αν κάνετε!
   

2 σχόλια:

  1. Τα κοτοπουλάκια φαινονται υγιείς. Η ρίγανη δεν βοηθάει σε νόσους οπως cumboro. Βρογχίτιδα και ψευδοπανωλη. Το βροχιτιδας δεν ειναι τοσο απαραίτητο αν εξασφαλίσει καποιος καθαρή ατμόσφαιρα. Η cumboro ειναι το πιο σύνηθες με απώλειες που μπορουν να αγγίξουν και το 40%. Η ψευδοπανωλη ειναι το χειρότερο απο τα 3.εμβολιαζεται πιο δυσκολα και πρεπει να γινεται για την προστασία των μεγάλων κτηνοτροφικών μονάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα κοτοπουλάκια φαινονται υγιείς. Η ρίγανη δεν βοηθάει σε νόσους οπως cumboro. Βρογχίτιδα και ψευδοπανωλη. Το βροχιτιδας δεν ειναι τοσο απαραίτητο αν εξασφαλίσει καποιος καθαρή ατμόσφαιρα. Η cumboro ειναι το πιο σύνηθες με απώλειες που μπορουν να αγγίξουν και το 40%. Η ψευδοπανωλη ειναι το χειρότερο απο τα 3.εμβολιαζεται πιο δυσκολα και πρεπει να γινεται για την προστασία των μεγάλων κτηνοτροφικών μονάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή