Περισσότερα αυγά - Μυστικά που λίγοι γνωρίζουν



Μια καλή διατροφή , ίσως είναι ότι πιο σημαντικό για να αυξήσουμε την παραγωγή των πουλερικών μας σε αυγά. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές τροφές , όμως το μυστικό δεν βρίσκεται σε αυτές τις τροφές. Σήμερα θα σας μάθουμε πώς να ταΐζετε σωστά τις κότες σας , με τροφές που θα αυξήσουν την αυγοπαραγωγή σας σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε πως το καλαμπόκι και το σιτάρι πρέπει να δίνονται με μέτρο στις κότες , και να μην έχουν πρόσβαση στην ταίστρα όλη τη μέρα. Ο σωστός πτηνοτρόφος ταίζει τις κότες του μια φορά το πρωί και μια φορά το απογευματάκι. Με αυτόν τον τρόπο ωθείς τις κότες να ψάξουν και μόνες τους για τροφή , αλλα επιπροσθέτως προστατεύεις και την τροφή από διαφορά πουλιά που επωφελούνται απο αυτη. Πχ δεκαοχτούρες , σπουργίτια , και το βράδυ ποντίκια αρουραίοι κλπ.

Οι κότες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε φρέσκο χορτάρι. Η βόσκηση είτε το πιστεύετε είτε όχι διακατέχει το σημαντικότερο κομμάτι για να γεννάνε οι κότες μας περισσότερα αυγά. Διότι στο φρέσκο χορτάρι θα βρούν και το σκουληκάκι τους , το σαλιγκαράκι τους κλπ κλπ. Το πράσινο βοηθάει τον μεταβολισμό , εφοπλίζει τις κότες με βιταμίνες ιχνοστοιχεία , απαραίτητα για την δημιουργία του αυγού μέσα τους!

Επίσης αλλο ένα πολύ σημαντικό μέρος της διατροφής διακατέχουν τα αποφάγια του σπιτιού. Παλιά ψωμιά , περισεύματα φαγητών κλπ. Προσοχή πολύ όμως παιδιά. Τα ψωμιά όταν τα μουσκεύετε πριν να τα δίνετε στις κότες πρέπει να τα "στίβετε" - στραγγίζετε πρώτα. Να μην φουσκώνουν οι κότες με τόσο νερό διότι δεν είναι και ότι καλύτερο.

Επίσης εδώ θέλω να αναφέρω ένα μικρό μυστικό που εφαρμόζουν κυρίως οι γιαγιάδες μας! Δίναν στις κότες κόκκινο πιπέρι μέσα στην τροφή! Υποστηρίζουν ότι η αυγοπαραγωγή αυξάνεται άμεσα , εφόσον προσφέρει στις κότες σίδηρο , και άλλες βιταμίνες που δεν βρίσκουν στην φύση στο καλαμπόκι κλπ. Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε και εσείς!

Ελπίζω να βοήθησα με τα παραπάνω , πολλά αυγά σας εύχομαι!
   

2 σχόλια:

  1. ωραια φιλε μου για πες μου γιατι τα σιτηρεσια σε μοναδες αυγοπαραγωγης το καλαμποκι ειναι πανω απο 50 της εκατο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί το καλαμπόκι δίνει αρκετή ενέργεια στον οργανισμό της κοτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή