Σούπερ μυστικό αυγοπαραγωγής στις κότες. Δοκιμασμένο, και θα γεμίσετε αυγά στις φωλιές...



Όλοι θέλουμε οι κότες να γεννούν ασταμάτητα αυγά. Ψάχνοντας διάφορους τρόπους για αύξηση της αυγοπαραγωγής, πολλούς τρόπου δοκιμάσαμε και είχαν αποτελέσματα. Σήμερα όμως έχουμε ένα πολύ ξεχωριστό τρόπο. Μια τροφή που απο μόνη της μπορεί να έχει τόσο υψηλά αποτελέσματα, όπως και όταν δίνουμε στις κότες φύραμα. Όλοι γνωρίζουμε το φύραμα που αυξάνει την αυγοπαραγωγή, όμως υπάρχουν τρόποι να έχουμε υψηλά αποτελέσματα εντελώς οικονομικά!


Σήμερα μας έγραψε ένας φίλος της σελίδας το δικό του κόλπο να αυξάνει την αυγοπαραγωγή. Ομολογώ πως το έχω δοκιμάσει και έχω δεί και ο ίδιος υψηλά αποτελέσματα. Οι κότες απο εκεί που δεν γεννούσαν, άρχιζαν πάλι, και μάλιστα πολλά αυγά. Ας δούμε λοιπόν την τόσο έξυπνη ιδέα του...

Γράφει φίλος για το μυστικό αυγοπαραγωγής στις κότες...
Το σουπερ μυστικο ειναι το τυρογαλο, το υγρο που απομενει μετα το πυξιμο του τυριου. Ειναι η απολυτη διατροφικη βομβα ,με την καλη εννοια. Δυστυχως,το εχουν μονο οσοι εχουν προβατα οι κατσικες. Οι κοτες γεννανε κυριολεκτικα καθε μερα!
Ο φίλος αναφέρεται στο γνωστό όλους μας τυρόγαλο, το "ζουμί" που μένει μετά το πύξιμο του τηριού. Φυσικά το πλεονέκτημα ταίσματος αυτής της τροφής το έχουν οι κτηνοτρόφοι, που παράγουν τηρί, αλλά και όσοι φτιάχνουν μόνοι τους στο σπίτι με φρέσκο γάλα! Η ποσότητα που βγαίνει σε τυρόγαλο είναι μεγάλη σε σχέση με το τυρί που παράγουμε. Πχ αν τα θυμάμαι σωστά, απο 5 λίτρα περίπου γάλα τα 4 είναι τυρόγαλο. Και φυσικά μέσα στο τυρόγαλο κρύβονται όλα τα θρεπτικά συστατικά οι βιταμίνες, και όλα τα στοιχεία ανάπτυξης. Φανταστείτε το θαύμα που γίνετε στις κότες όταν τρώνε μια τόσο ποιοτική τροφή...

Το κόλπο για να το φάνε οι κότες μας είναι να το βάλουμε μέσα στο αλεύρι καλαμπόκι, η να το μουσκέψουμε με ξερό ψωμί. Έτσι σκέτο το τυρόγαλο δεν πρόκειται να το πιούν οι κότες. Αν το ανακατέψουμε με τη τροφή τους όμως θα το κάνουν ανάρπαστο και θα το πετσοκόψουν. Και τα αποτελέσματα στις φωλιές μας θα φανούν πολύ γρήγορα...

Μυστικό: Όταν ρίξουμε μέσα στο αλεύρι το τυρόγαλο, ρίχνουμε τόση ποσότητα έτσι ώστε να μη γίνει πολύ νερουλό. Να είναι το μείγμα μας σφιχτό και να μη νερώνει. Έτσι το τρώνε με όρεξη οι κότες

Το τυρόγαλο χαλάει πολύ γρήγορα αν το αφήσουμε έξω απο το ψυγείο. Αν θέλουμε μπορούμε να το βάλουμε στη κατάψυξη σε μπουκαλάκια η μικρά σακουλάκια και να το δίνουμε σιγά σιγά στις κότες. Όποιο τρόπο και αν επιλέξουμε οι κότες θα μας το ανταποδόσουν με το καλύτερο τρόπο!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου