Άρπαξε τη κλώσα αρπακτικό. Αυτό αυτό που έγινε με τα "ορφανά" κοτοπουλάκια, είναι απίστευτο!


Μια απίστευτη περιπέτεια
Χθές ξύπνησα μετά απο ένα πολύ έντονο θόρυβο στο κοτέτσι. Ο κόκορας είχε αναστατωθεί και έκανε θόρυβο σα τρελός. Μόλις βγήκα έξω αντίκρισα ένα μεγάλο αρπακτικό πουλί, να αρπάζει τη κότα κλώσσα στα νύχια του, και να πετάει μακριά. Η κλώσσα ήταν μικρή σε μέγεθος, και μπόρεσε να σηκώσει το βάρος της. Ωστόσο δεν ήταν μόνη της και δεν την άρπαξε τυχαία. Υπήρχαν και άλλες κότες στο κοτέτσι. Η συγκεκριμένη κοτούλα ήταν με τα κοτοπουλάκια της, τα οποία και προσπάθησε να προστατέψει, με τίμημα τη ζωή της. Θησιάστηκε.

Όλα αυτά έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτων, χωρίς να προλάβω να βοηθήσω σε τίποτα. Ήμουν πολύ θυμωμένος. Και μετά σκέφτηκα τα καημένα τα κοτοπουλάκια. Που έκλεγαν μοναχά τους χωρίς τη μαμά τους. Η κλώσσα τα είχε συνεχώς απο κοντά, τα τάιζε, τα ζέσταινε με τα φτερά της, και τώρα έμειναν μοναχά τους. Ούτε να φάνε μόνα τους δε μπορούν.

Τα κοτοπουλάκια το πρώτο βράδυ που έμειναν μοναχά τους, πήγαν για να κοιμηθούν ακριβώς στο ίδιο σημείο που τα είχε η μητέρα τους, όμως αυτή τη φορά χωρίς τη ζεστασιά απο τα φτερά της. Ήθελα να επέμβω να τα βοηθήσω, αλλά κάτι μου έλεγε ότι θα τα καταφέρουν έστω και τόσο μικρά που είναι. Η ράτσα κότας που έχω άλλωστε είναι αρκετά ανθεκτική σε κακουχίες.

Την άλλη μέρα το πρωί, πήγα με μεγάλη περιέργεια να τσεκάρω τα κοτοπουλάκια. Και προς μεγάλη μου έκπληξη τα είδα πολύ ζωηρά και έτρωγαν μόνα τους.

Τότε αντίκρισα κάτι μοναδικό. Ο κόκορας του κοτετσιού, έκανε κάτι σχεδόν απίστευτο. Παράτησε τις κότες και ήταν δίπλα στα κοτοπουλάκια. Αδυνατούσα να πιστέψω ότι μπορεί αυτό να συμβεί ποτέ στη πράξη. Όμως ΝΑΙ. Ο κόκορας όντως ανέλαβε τα καθήκοντα της κλώσσας, και να αναθρέψει τα μικρά κοτοπουλάκια. Ο κόκορας ανέλαβε τις μικρές κίτρινες φτερωτές μπαλλίτσες, φέρνοντας τες βόλτες μέσα στο πράσινο για τροφή. Έκανε μάλιστα χαρακτηριστικούς ήχους εύρεσης τροφής, σήμα κινδύνου λές και ήταν κλώσσα. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Τα κοτοπουλάκια και ο κόκορας πλέον είναι αχώριστα. Καθώς έπεσε ο ήλιος διαπίστωσα ότι όχι μόνο τα ταίζει, αλλά τα προστατεύει και τα ζεσταίνει κάτω απο τις φτερούγες του. Τα κοτοπουλάκια το βράδυ είναι όλα κάτω απο τα φτερά του κόκορα. Ο κόκορας παράτησε τα γνωστά λιμέρια του, με τις κότες και το υπόλοιπο κοτέτσι, και περιφέρεται, ταίζει τα κοτοπουλάκια, και κοιμάται ξεχωριστά για να τα ζεσταίνει. Δείτε εικόνες...

Η μητέρα φύση πάντα θα μας θυμίζει πόσο μεγαλόχαρη είναι, και ότι θαύματα συμβαίνουν παντού γύρω μας



   

2 σχόλια:

  1. Απίστευτο πάντως. Τελικά στη φύση όλα μπορούν να συμβούν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κόκκορας νανάκι είναι ο καλύτερος για την εκκόλαψη νεοσών. Αν δει αυγά συγκεντρωμένα χωρίς να κάθεται κλώσσα πάνω τους, κάθεται εκείνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή