Κότες σε κατοικημένη περιοχή: 4 τρόποι για να γλιτώσουμε από μπελάδες & καταγγελίες!



Σήμερα θα μιλήσουμε για τις κότες και τα κοτέτσια που διατηρούνται μέσα σε κατοικημένες περιοχές - πόλεις. Όπως έχουμε προαναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις η διατήρηση πουλερικών μέσα σε πόλεις απαγορεύεται βάση του νέου νόμου και όταν λέμε απαγορεύονται αυτό σημαίνει οτι δεν επιτρέπεται ούτε μια καμία κότα. Η υπηρεσία που εφαρμόζει αυτούς τους νόμους είναι το υγειονομικό το οποίο έρχεται για έλεγχο στο σπίτι μας μόνο κατόπιν καταγγελίας απο κάποιο γείτονα.
Τη σήμερον ημέρα ο ένας άνθρωπος βγάζει τα μάτια του άλλου, γι αυτό είναι και τόσο το έντονο το πρόβλημα με τις καταγγελίες. Πολλοί άνθρωποι ενοχλούνται απο το λάλημα του κόκορα, την μυρωδιά (αν ο καιρός είναι βροχερός η κουτσουλιές μυρίζουν έντονα) η ακόμη και η ιδέα οτι βρίσκεται κοτέτσι δίπλα τους.


Ωστόσο υπάρχουν κάποιες συμβουλές που αν τις τηρήσουμε μπορούμε να γλιτώσουμε απο πολλούς μπελάδες, και αντί να νευριάσουμε τους γείτονες να τους δώσουμε μια ευκαιρία να καταλάβουν οτι αυτό που βρίσκεται δίπλα τους είναι η αξία της ζωής. Είναι εξάλλου τρελό να έχουν γεμάτες τις αυγοθήκες στο ψυγείο τους και ταυτόχρονα να σιχαίνονται τις κότες και τα παράγωγα τους. Φυσικά όλα είναι θέμα ψυχολογίας και εκεί είναι που πρέπει να σταθούμε σήμερα.

Οι συμβουλές έχουν να κάνουν με τρόπους που μπορούμε να αποτρέψουμε ένα γείτονα να προχωρήσει σε καταγγελία. Διαβάστε τις 5 συμβουλές και αποφύγετε τυχών καυγάδες!

1. Κόκορας που λαλάει: Πρώτο και κυριότερο όταν βρίσκομαστε εντός κατοικιμένης περιοχής είναι να αποφύγουμε τον κόκορα και το ενοχλητικό για κάποιους λάλημα που οπως λένε συμβαίνει τις ώρες κενής ησυχία που κοιμούνται. Ο κόσμος να ξέρετε δεν έχει με τι να τσακωθεί, και αν ο κόκορας λαλάει καρφώνει την ύπαρξη του κοτετσιού σε όλη την γειτονιά. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες καταγγελίας εφόσον κάποιος "προβληματικός" θα υπάρχει σε όλη την γειτονιά για να τον ακούσει.

ΕΙΚΟΝΑ Κόκορας που λαλάει με τη ψυχή του

1. Καθαριότητα στο κοτέτσι: Πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η καθαριότητα στο κοτέτσι και συγκεκριμένα εκεί που κουτσουλάνε οι κότες όταν κοιμούνται. Το κοτέτσι πρέπει να είναι καθαρό και να μην μυρίζει. Μια λύση για να καθαρίσουμε τις κουτσουλιές είναι να τις βάλουμε σε ένα χώρο για δημιουργία κομπόστ και να τις σκεπάσουμε με χώμα η νάιλον προκειμένου να μην μυρίζουν. Τις περιόδους βροχών οι κουτσουλιές μυρίζουν άσχημα και είναι οτι χειρότερο για τους γείτονες μας. Πέρα όμως απο αυτό το κοτέτσι πρέπει να είναι καθαρό για να μην κολλήσουν καμία ασθένεια και οι ίδιες οι κότες. Ένα βρώμικο κοτέτσι είναι εστία μικροβίων τόσο για τις κότες όσο και για τους ανθρώπους.




3. Προστατευτικό δίχτυ πλέγμα: Όταν είχε έρθει η υπάλληλος του υγειονομικού για αυτοψία στο κτήμα μας, πρώτα πρώτα μας ρώτησε να τις δείξουμε ποιο σπίτι μας έκανε την καταγγελία. Μόλις τις δείξαμε μας πρότεινε πως η καλύτερη λύση για τα πτηνά μας είναι να μην τα βλέπει ο γείτονας. Μας είπε χαρακτηριστικά βάλτε ένα δίχτυ να μη τα βλέπει και πιστεύω δεν θα συνεχίσει άλλες καταγγελίες.

4. Δωροδοκία: Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από ένα ζηλειάρη γείτονα. Ένας άνθρωπος που έχει φθόνο για την επιτυχία του διπλανού του μπορεί να κάνει τα πάντα για να του χαλάσει όλη την εκτροφή. Διαβάστε μια παροιμία που ταιριάζει απόλυτα με τη περίπτωση...


“Ήταν δυο γείτονες σ’ ένα χωριό.
Ο ένας απ’ αυτούς λοιπόν όλο παραπονιόταν στον Θεό επειδή ο γείτονας του είχε κατσίκα ενώ αυτός δεν είχε. Και όσο έβλεπε τον γείτονα του να χαίρεται με την κατσίκα του, τόσο και θύμωνε και ζήλευε περισσότερο.
Εμφανίζεται λοιπόν κάποια στιγμή ο Θεός και του λέει…
- Έλα Τάκη μου, πες μου τέκνο μου κι εσύ τι θέλεις. Ότι ευχή έχεις θα σου την εκπληρώσω. Θέλεις κατσίκα, θέλεις πρόβατα, θέλεις χωράφια, τι θέλεις;
Και απαντά ο Τάκης:
- Θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα μου.”

Πόσο πραγματική αυτή η παροιμία! Έτσι λοιπόν αν θέλουμε να μην ζηλεύουν οι γείτονες πρέπει να τους δωροδοκίσουμε. Λίγα αυγά αρκούν... Πολλές φορές όμως η ζήλεια μπορεί να είναι τόσο βαθιά χαραγμένη μέσα τους που τίποτα δεν μπορεί να τη σβήσει. Ελπίζω κανένας να μην πέσει σε κακό γείτονα διότι αν αυτό συμβεί ποτέ δεν ξεμπερδεύεις.

Όλα αυτά τα γράφω διότι εμένα μου έτυχε ένας κακός γείτονας. Ένας πολύ κακός γείτονας που κάνει καταγγελίες μέχρι και σήμερα. Το υγειονομικό ήρθε πολλές φορές στο σπίτι. Και μετά απο πολύ πίεση και καταγγελίες απο το γείτονα (το υγειονομικό) έστειλε χαρτί στην αστυνομία για εισαγγελική παρέμβαση. Φυσικά η αστυνομία δεν προχώρησε σε κάτι τέτοιο και μας ρώρησε τι να γράψει στην αίτηση. Έτσι υπογράφτηκε οτι οι κότες έφυγαν. Αλλά στην πραγματικότητα οι κότες υπάρχουν ακόμα, και ζήσαν αυτές καλά και εμείς καλύτερα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Πόσες κότες επιτρέπονται στη πόλη; Όλη η νομοθεσία για τα οικόσιτα ζώα και πτηνά


   

3 σχόλια:

  1. παρακαλω να ψοφισει ο ζηλιαρης γειτονας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ.....Ο ΦΘΟΝΕΡΟΣ......

      Διαγραφή
  2. Είναι κακός ο γειτωνας όταν του βάζουμε ένα κολορα στο παράθυρο και εμείς μένουμε άλλου.Ντροπή του που δεν μπορεί να ξυπνάει στις 5 η να μην κοιμάται το μεσημέρι.Ακούς εκεί να διαμαρτύρεται .Ζηλεύει που εμείς τα οικονομανε από τα αυγά .Είναι και υγειημα γιατί Ασχετα αν περνούμε την ίδια τροφή που δίνουν στα ορνιθοτροφεία,εμείς τη δίνουμε με τα χεράκια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή