5 φοβερές πατέντες για το κοτέτσι, με μικρό κόστος και τρελά αποτελέσματα!



Σήμερα έχουμε 5 φοβερές πατέντες για το κοτέτσι μας! Μέσα απο τις Ελληνικές Κότες προσπαθούμε να σας δείξουμε με κάθε τρόπο, πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε τα πάντα στο κοτέτσι, μόνοι σας και χωρίς κόστος. Πατέντες που αυξάνουν τις αποδόσεις σε αυγά, ταίστρες, θερμομάνες και ότι άλλο πάει ο νούς σας. Πάμε να δούμε λοιπόν 5 πανέξυπνες και πολύ αποτελεσματικές πατέντες.;



1. Η Καλύτερη θερμομάνα για τους νεοσσούς - Κοτοπουλάκια



Ακριβώς απο πάνω βλέπουμε μια πολύ αποτελεσματική θερμομάνα για κοτοπουλάκια. Όπως βλέπουμε η διάταξη των κλουβιών το ένα πάνω στο άλλο, βοηθάει στην εκμετάλλευση της θερμότητας απο το ένα πάτωμα στο άλλο. Η μόνη πλευρά που είναι ανοιχτή είναι η μπροστινή και ολο το υπόλοιπο μέρος ειναι κλειστό. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Τα κοτοπουλάκια δεν πρέπει να είναι εκτεθημένα σε ρεύματα αέρα. Επίσης στο κάτω μέρος υπάρχει σύρμα και οι κουτσουλιές πέφτουν κάτω. Υπάρχει δάπεδο 4 εκατοστά περίπου κάτω, για να μαζεύονται οι κουτσουλιές σα συρταράκι. Δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλο κενό απο κάτω γιατί κρυώνουν τα κοτοπουλάκια. Σε κάθε πάτωμα μπορούμε να βάλουμε ότι νεοσσούς θέλουμε πχ πανω κοτοπουλάκια πιο κάτω παπάκια, μετά γαλοπουλάκια κλπ.




2. Αυτόματο πλαίσιο για μόνιμη πρόσβαση σε πρασινάδα



Φτιάχνουμε ένα πλαίσιο κατά προτίμηση ξύλινο όσα μέτρα θέλουμε. Βάζουμε και κοτετσόσυρμα με τις μικρές τρυπούλες το φθηνό - στο επάνω μέρος του πλαισίου. Πρέπει το πλαίσιο να απέχει 5-10cm απο το έδαφος, έτσι ώστε η πρασινάδα που θα βάλουμε να μπορεί να μεγαλώσει σε ένα εύλογο ύψος. Κάνοντας αυτή τη πατέντα αποτρέπουμε τις κότες να ξεριζώσουν τα χόρτα, και επιπροσθέτως, έχουμε μια αυτόματη κουρευτική μηχανή, τις κότες! Ο λόγος που διαλέγουμε ψιλό σύρμα, είναι επειδή οι κότες έχουν την τάση να χώνουν το κεφάλι τους και να ξεριζώνουν τα χόρτα. Απο το ψιλό κοτετσόρυρμα που βλέπουμε και στη φωτό αυτό καθιστάται αδύνατο. Μέσα στο πλαίσιο, σκάβουμε το χώμα και φυτεύουμε κριθάρι, βρώμη, σιτάρι, γρασίδι.
3. Πολύ-Ταίστρα για τις κότες, απο έναν κουβά!


Παίρνουμε ένα μεγάλο κουβά, και με ένα μαχαίρι αφού το κάψουμε πρώτα, κόβουμε τρύπες όπως βλέπουμε και στην εικόνα. Η κάθε τρύπα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 10cm απο το πάτο του κουβά, έτσι ώστε να χωράει πολύ τροφή και να μη χύνεται κάτω. Αν ο κουβάς είναι μεγάλος και οι τρύπες αρκετές μπορούμε να ταίζουμε πολλές κότες. Επίσης αν ο κουβάς έχει και σύρματινο χερούλι μπορούμε να κάνουμε τη ταίστρα μας κρεμαστή.

4. Κούρνια απο φυσικό ξύλο


Κόβοντας ένα μεγάλο κλαρί με χοντρούς κορμούς, οι κότες μπορούν να κουρνιάζουν επάνω. Είναι πολύ αποτελεσματική πατέντα για να έχουμε τις κότες να κοιμούνται άνετα. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι τις ψείρες. Κάθε τι ξύλινο, ειδικά το σάπιο ξύλο τις προσελκύει.


5.Ταίστρα διάρκειας!


Βάζουμε ένα μεγάλο κάδο γεμάτο με τροφή. Και στη συνέχεια πάμε και αγοράζουμε  κομμάτια απο σωληνώσεις με διάμετρο πάνω απο δέκα εκατοστά, και κίση 90 μοίρες. Το κολλάμε με σιλικόνι πάνω στο κάδο οπως στη φωτογραφία. Οι κότες βάζουν το κεφάλι τους και τρώνε, ενώ η στάθμη της τροφής κατεβαίνει απο πάνω σιγά σιγά χωρίς να χύνεται.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου