Πως καταλαβαίνουμε απο τις κουτσουλιές, ότι είναι άρρωστες οι κότες...



Όταν η κότα είναι άρρωστη αμέσως το δείχνει με τις κουτσουλιές της. Μια άρρωστη κότα κάνει τις κουτσουλιές να φαίνονται σαν μια άμορφη μάζα, με χρώμα μπέζ ανοιχτό, έως και κοκκινωπό. Το κυριότερο σύμπτωμα είναι η διάροια, και η μυρωδιά στο κοτέτσι. Όταν έχουμε άρρωστες κοτες, το εντερικό σύστημα των πτηνών παθαίνει ζημιά, δε χωνεύει τη τροφή. Αυτό έχει ως συνέπεια η κουτσουλιές να έχουν αχώνευτα συστατικά, και γι αυτό είναι τόσο έντονη η μυρωδιά. Οι κουτσουλιές έχουν πολύ υγρασία, και υπόκεινται μιας μορφής σήψη! Πράγμα που γίνετε εστία μικροβίων!



Όταν η κότα είναι λερωμένη έτσι στο πίσω μέρος, σημαίνει ότι έχει βαριά αρρώστια. Δεν είναι καθόλου φυσιολογική μια τέτοια εικόνα...


Όταν η κότα είναι υγιέστατη, οι κουτσουλιές της έχουν σφιχτό σχήμα, αρκετά σκούρο συνήθως, και στην άκρη ασπρίζουν. Δείτε στη φωτογραφία μια υγιή κουτσουλιά, και μια άρρωστη... Στην άρρωστη κουτσουλιά η κότα πιθανόν έχει σοβαρή ασθένεια.
Προσοχή! Μπορεί μια κότα να κάνει διάρροια, και να έφαγε κάτι που την πείραξε. Πχ όταν οι κότες φάνε σαύρες, ποντίκια, σάπιες τροφές - ζωικής προέλευσης, είναι πιθανό έπειτα απο λίγη ώρα να κάνουν τέτοιες κουτσουλιές. Στη περίπτωση αυτή η κότα μέσα σε 1-2 μέρες θα επανέλθει και θα κάνει τα κακάκια της φυσιολογικά.




Η εικόνα της κοπριάς κάτω απο τη κούρνια στο κοτέτσι πρέπει να είναι κάπως έτσι, και να μην υπάρχουν αίματα, η διάρροια. 
Δείτε κοτέτσι με υγιέστατες κότες...




   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου