Θεραπεία πνευμονίας και διάρροιας στα αρνιά. Ένα δυνατό Φάρμακο - Αντιβίωση με αποτελέσματα!



Κάνοντας έρευνα για τη βέλτιστη θεραπεία στα άρρωστα αρνιά, σήμερα έχουμε μια πολύ αποτελεσματική λύση. Θα σας προτείνουμε ένα πολύ δυνατό φάρμακο, που μπορεί να σώσει τα αρνιά, ακόμη και αν είναι του θανατά. Ξέρετε είναι πολλές οι ασθένειες στο στάβλο, και πολλές φορέ η λύση είναι πανεύκολη, αρκεί να το ξέρουμε. Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κτηνοτρόφος που να μην έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα με πνευμονία, διάρροια, και να ψωφάνε αρνιά.
Πρίν λίγες ημέρες ο φίλος μας ο Κώστας, έδωσε μια πολύ σημαντική εμπειρία στο site Ελληνικές Κότες. Τα αρνιά του ήταν σε άθλια κατάσταση με πνευμονία και διάρροια. Μάλιστα ένα αρνάκι ήταν κυριολεκτικά του θανατά όπως μου είπε. Έδωσε για άλλη μια φορά λοιπόν, απο την πιο δυνατή αντιβίωση που είχε στη διάθεση του,  απο 2ml gentipramoox σε κάθε αρνί, και τα αποτελέσματα 2 μέρες μετά ήταν εντυπωσιακά. Γιατρεύτηκαν. Η συγκεκριμένη αντιβίωση είναι πολύ αποτελεσματική και σώζει πρόβατα απο τον θάνατο. Αμα βήχουν και έχουν διάρροια, είναι πολύ πιθανό μέσα σε 2-3 ημέρες να είναι τελείως καλά.


Το Gentipramox όπως καταλαβαίνουμε είναι μία από τις πιο δυνατές αντιβιώσεις, παρόλο που έχει 48 ώρες αναμονή (εγώ το πάω 72 ώρες για σιγουριά). Ο κτηνίατρος συμβουλεύει να μη χρησιμοποιούμε αντιβιώσεις χωρίς λόγο, αν δε συντρέχει σοβαρό ζήτημα, μιας και αν δίνουμε αλλόγιστα φάρμακα, δημιουργούμε ανθεκτικά στελέχη ασθενειών, και φτιάχνουμε πολύ ευάλωτα στις ασθένειες ζώα. Η αντιβίωση αυτή όμως αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα όπλο στα χέρια του κτηνοτρόφου. Εκτός απο διάρροια γιατρεύει και απο βήχα βρόχο, και πνευμονία στα αρνιά

Κάτι άλλο που έγινε μεγάλος ντόρος πρίν λίγο διάστημα. Ένας κτηνοτρόφος έκανε την αντιβίωση αυτή στα αρνάκια, τα οποία θήλαζαν απο τις προβατίνες. Προφανώς καθώς θήλαζαν με τα σάλια τους, και το κατευθείαν άρμεγμα, πέρασε αντιβίωση στο γάλα. Όπως έγραψε μάλιστα ο ίδιος ο κτηνοτρόφος: "Π Ρ Ο Σ Ο Χ Ή Μού έδωσε ο κτηνίατρος το φάρμακο gentipramox να ποτισω τα αρνιά για την διαρροια και μου Βρήκαν αντιβίωση στο γάλα.

Ίσως αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας, το πως πέρασε η αντιβίωση στο γάλα. Ένα πιθανό ενδεχόμενα είναι ότι τα αρνιά πήγαν να βιζαξουν και με τα σάλια τους το μετέφεραν στη ρόγα και στο γάλα. Δεν ξέρουμε κατα πόσο είναι πιθανό να συμβεί αυτό σε κάποιον, όμως καλού κακού ας το γνωρίζετε για να μη σας συμβεί.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου