Το μεγάλο μυστικό για τις αρρώστιες στις κότες: Βρέθηκε το απόλυτο βιολογικό φάρμακο...



Οι πιο συχνές αρρώστιες στις κότες, είναι αυτές του αναπνευστικού! Για να μιλάμε απλά και να καταλαβαίνετε όλοι, όταν οι κότες κάνουν το γνωστό "χρού-χρουυυυ" όταν αναπνεύουν πάει να πεί ότι είναι άρρωστες. Συνήθως η αρρώστια στις κότες συνοδεύετε και με μια έντονη υπνηλία αλλά και φούσκωμα των φτερών. Δεν υπάρχει διάθεση για τροφή, και αδυνατίζουν γρληγορα στο στήθος, δηλαδή αν τις πιάσουμε είναι ολο κόκκαλα. Επίσης οι κουτσουλιές είναι νερουλές, ανοιχτό πρασινοκίτρινοχρωμα, σαν νερό, η ακόμη και κόκκινες απο αίμα!
Απο τα συμπτώματα ένας έμπειρος κοτο-τρόφος, μπορεί να καταλάβει γιατί ασθένεια πρόκειται. Για παράδειγμα όταν είναι αίμα στις κουτσουλιές είναι κοκκίδια, όταν υπάρχει πρόβλημα στο αναπνευστικό λόγω κρυώματος, δίνουμε αντιβίωση baytril, αν έχουμε πρησμένα μάτια σαν να εχει πύων ταυτόχρονα με χρου χρου στο αναπνευστικό είναι μυκόπλασμα, αν τα πουλιά ψωφούν μαζικά, εντελώς ξαφνικά και είναι αγορασμένα απο γύφτο, η είναι δικά μας ανεμβολίαστα τότε είναι σίγουρα ψευδοπανώλη.  Το πρόβλημα στην όλη υπόθεση είναι ότι υπάρχουν και άλλες πολλές ασθένειες αλλά και μικρόβια για τα οποία δεν μπορώ να σας μιλήσω σαν ερασιτέχνης που είμαι. Αυτές που ανέφερα παραπάνω είναι απο τις πιο γνωστές και τις συναντάμε συχνά στα πουλιά, ειδικά αν αγοράζουμε απο έξω, ή αν διατηρούμε φυλές απο κότες που δεν είναι ντόπιες!

Εγώ πάντα όταν είχα κότες και κάποια έδειχνε σύμπτωμα απο ασθένεια, έπερνα περιοριστικά μέτρα, δηλαδή το πουλί έμπαινε σε καραντίνα σε ξεχωριστό μέρος. Το πρώτο σύμπτωμα σε μια άρρωστη κότα είναι η "νωχελικότητα" δηλαδή το λεγόμενο "μπαφούνιασμα - φούσκωμα". Ακαριαία πρέπει να αφαιρέσουμε απο το κοτέτσι την άρρωστη κότα, και αμέσως αμέσως να απολυμάνουμε το κοτέτσι, την ταίστρα και την ποτίστρα! Ιδιαίτερα την ποτίστρα. Ένα καλό ασβέστωμα στο κοτέτσι είναι το ιδανικό για να σκοτώσουμε τα μικρόβια. Βέβαια η σίγουρη λύση είναι απολύμανση με φλόγιστρο. Η αλλιώς βάζουμε φωτιά με χρήση οινοπνεύματος η πετρελαίο. Στα πουλιά είναι ταχείως μεταδιδόμενες οι ασθένειες και αν κολλήσουν τα πουλιά δεν επανέρχονται μερικές φορές!

Μετά το επόμενο βήμα είναι η πρόληψη! Τα πουλιά δεν πρέπει να τα αφήνουμε έτσι. Ο καλύτερος τρόπος να θεραπεύσουμε μια ασθένεια είναι να την αντιμετωπίσουμε πρίν αυτή εξαπλωθεί και εκδηλώσει συμπτώματα! Δηλαδή να βάζουμε στο νερό κάτι το οποίο σταματάει την αναπαραγωγή κάθε μικροβίου, βακτηρίου, μικροοργανισμού χωρίς φυσικά αυτό το "αντίδοτο" να έχει καμία παρενέργεια στο κρέας η στα αυγά στις κότες μας. Κάτι το οποίο είναι 100% φυσικό βιολογικό και παράγεται απο την ίδια τη φύση. Εγώ βρήκα ένα φοβερό τέχνασμα για να μην αρρωσταίνουν ποτέ οι κότες.

Δίνω στις κότες βάμμα πρόπολης!!!
Μέσα στη ποτίστρα για τις κότες ρίχνω λίγες σταγόνες βάμματος πρόπολης, αυτής που προορίζεται για τον άνθρωπο, και η δράση της είναι απίστευτη! Κάνει θαύματα στη πρόληψη ασθενειών! Σίγουρα θα έχετε ακούσει για την πρόπολη της μέλισσας και το βάμμα που παράγουν οι μελισσοκόμοι. Η δράση της είναι θεραπευτική αντισηπτική, αντιμικροβιακή, αντιβιοτική, αντιβακτηριακή, επουλωτική και σκοτώνει τα πάντα έτσι ώστε οι κότες να καθαρίζουν εσωτερικά και να μην μπορούν να αρρωστήσουν. Εγώ χρησιμοποιώ βάμμα πρόπολης μελισσών που προμηθεύομαι απο αυτό το τηλέφωνο 6992328889 και είναι εγγυημένο για τις κότες μου, εφόσον το παρασκευάζει απο οινόπνευμα και πρόπολη από τα μελίσσια. Αρκούν 10 σταγόνες ανα λίτρο μέσα στο νερό από αυτό το φυσικό αντιβιοτικό για να κάνετε θαύματα στη πρόληψη ασθενειών!





   

48 σχόλια:

  1. ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΝΟΥΜΕ ΒΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΛΗΣ ΣΤΗΣ ΚΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθημερινή χορήγηση η περιοδικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα, η πεθερά μου έχει κοτούλες και μας φέρνει αυγά. Συχνά πυκνά στα φρέσκα αυγά το άσπρο είναι νερουλο. είναι φυσιολογικό αυτό γιατί ανησυχώ, τα τρώει ο μικρός μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα αυγά μίας μέρας το μισό ασπράδι στέκεται γύρο από τον κρόκο μέχρι 3-4 μέρες όλο και ποιο λίγο μετά απλώνει τρώγεται όμως άφοβα έως 10 μέρες το χαλασμένο θα το καταλάβεις από την δυσοσμία

      Διαγραφή
  4. Το βάμμα πρόπολης κάθε πότε το δίνετε?κάθε μέρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΕΛΙΚΆ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΉΣΕΤΕ ΚΆΘΕ ΠΟΤΈ ΔΊΝΕΤΕ ΤΟ ΒΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΛΗΣ ΣΤΗΣ ΚΟΤΕΣ.΄?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το βάμμα πρόπολης είναι ακυνδινο μπορείς να το δίνεις χειμώνα καλοκαίρι κάθε μέρα στην σωστή δοσολογία.στον άνθρωπο είναι 20 σταγόνες την μέρα πρωί βραδυ.στις κοτες εγώ το δίνω με τα κιλά .δλδ 50 κοτες σε βάρος είναι σαν 1 άνθρωπο άρα 40 σταγόνες την μέρα στο νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο δεν ειναι δοσολογια.. αυτο ειναι οτι μου κατεβει στην ξερη μου την κεφαλα...

      Διαγραφή
    2. Περιμένετε ακριβή δοσολογία για κάτι που δεν έχει μελετηθεί εργαστηριακά, και μαλιστα από έναν ερασιτέχνη εκτροφέα. Σας λέω εγώ λοιπόν ότι το βάμμα πρόπολης είναι ενα μίγμα προπολης με οινόπνευμα ποτοποιΐας σε αναλογίες 10-90 , 20-80,30-70. Εξαρτάται πάντα από ποιο θα αγοράσετε. Επίσης εξαρτάται και από ποιον θα αγοράσετε. Αν ο παρασκευαστής χρησιμοποιεί άλλο οινόπνευμα για φτηνότερα μπορεί και να τις σκοτώσετε τις κότες. Ο Νάσος σας γράφει ότι εκείνος βάζει 40 σταγόνες σε 50 κότες. Αυτό έπρεπε να σάς αρκεί. Τώρα σε πόσο νερό που ρωτάει κάποιος άλλος, μάλλον σε όσο πίνουν οι κότες ανά ημέρα .

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει περίπτωσή να μην μπορεί η κότα να γέννηση? Γιατί σήμερα την είδα πρησμένο το πισο μέρος. Και δεν τρώει τι μπορώ να κάνω ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
  7. Παρακαλώ πολύ να λαμβάνω ειδοποίηση για τις κότες ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα σας πήρα 3 κότες για να μάθω για αρχή καινή μια κότα εδώ και 3 μέρες δεν σηκώνεται είναι μονίμως κάτω... Τι πρέπει να κάνω ;
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σας χαιρετω, εγω προτινω κατι ποιο φυσικο και ποιο φτινο ισως και δωρεαν. Ειναι το τσαι απο την ριγανη, δινετε στις κοτες σας 3 μερες καθε μηνα τσαι απο ριγανη η οποια ριγανη ειναι σε αυθονια στα βουνα η ακομα μπορει να την εχετε και στο σπιτι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τσάι από τη ρίγανη είναι μεν βότανο αλλά δεν είναι φάρμακο. Η πρόπολη είναι το πιο ισχυρό απολυμαντικό στη φύση. Οι μέλισσες σκεπάζουν οτι ψόφιο μπει στην κυψέλη με αυτή για να απομονώσουν μικρόβια και μικροοργανισμούς.

      Διαγραφή
  10. Η γιαγιά μου έλεγε λιγο χαλκό στο νερό η πρόκες σκουριασμενες εγώ που το κάνω βλέπω 100/100 αποτέλεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΩΡΑΙΑ διαφήμιση μας έκανες για να αγοράσουμε την πρόπολη!!! ΕΣΥ την πουλάς ή κολλητός σου; Αντε ρε! Υπάρχουν πάμφθηνα παραδοσιακά "τεχνάσματα" όπως το ξύδι και η γαλαζόπετρα στο νεράκι των πουλιών, η στάχτη από το τζάκι (σε λακούβες στο χώμα) να κάνουν "μπάνιο", η ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ διατροφή και προπαντός η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ στο κοτέτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς ακριβώς χρησιμοποιούμε το ξύδι και την γαλαζόπετρα;

      Διαγραφή
  12. Unknown: θα έλεγα να μην τα δίνεις στο μικρό να φάει, πες στην πεθερά σου νατα δίνει τροφές υγειες και όχι ωοτοκία για να κάνουν πολλά αυγά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ αγαπητή μου φίλοι είναι 65 ετών έχω δοκιμάσει όλες τες ράτσες κότας που υπάρχουν στο κόσμο ξόδεψα παρά πολλά λεφτά τελικά κατέληξα στες isa brown που γεννούν μεγάλα καφέ αυγά ,όσο για τες ασθένειες αγόραζα διαφορά αντιβιοτικά τώρα όμως έχω καταλήξει στο γνήσιο ξύδι εδώ και 5χρονια και δεν έχω κανένα πρόβλημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα ήθελα να μ πείτε γιατί ξαφνικά να πρηστεί μια κότα, σαν να έχει αέρα σε όλο το σώμα κια στα μούτρα.. Σας έτυχε?? Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δοκιμάστε μιλοξιδο με γαλαζοπετρα. Στα 400 ml μιλοξιδο 3gr γαλαζοπετρα σκόνη. 5ml στο λίτρο νερού. Αυτό να γίνετε 2 φορές την ευδομαδα. Συγουρα η καθαριότητα του κοτετσιου είναι το Α και το Ω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό κάνω στα περιστέρια μου 2 φορές την ευδομαδα και είναι σπέσιαλ.

      Διαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμπέρασμα δεν χρειάζεται να αγοράζουμε πολλές κότες λίγες καί καλές με αυτές φτιάχνουμε εύκολα κοτέτσι και προσέχουμε από που τις αγοράζουμε ποτέ μα ποτέ από γύφτους οι γύφτοι τις πουλάνε υπερβολικά φτηνά και κατά 99% είναι υβρίδια καθώς και αρρωστες κότες οι περισσότερες μάλιστα δεν έχουν καν χρώμα στο λειρί με το που τις αγοράζει ο κάθε ανυποψίαστος σε λίγες μέρες η ώρες ψωφανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι πουλαδες μου έχουν κλειστό κ πρησμενο το ένα μάτι δεν έχουν καλή ισορροπία χωρις αλλά συμπτωματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αναφέρατε οτι δίνετε baytril στις κότες όταν έχουν αναπνευστικό.Να σας προειδοποιήσω οτι το baytril ανήκει στις κινολόνες, αντιβιωτικά δυνατά, που τα χρησιμοποιούμε μόνο όταν έχει γίνει καλλιέργεια και ταυτοποιηθεί το μικροβιο. Επίσης στη συσκευασία του φαρμάκου γράφει καθαρά στις αντενδείξεις οτι απαγορεύεται να το δίνουμε στις κότες που τα αυγά τους προορίζονται για τον άνθρωπο (μόνο για τα πατρογονικά και κρεατόπουλα επιτρέπεται).Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν τρώμε τα αυγά από τις κότες στην περίοδο που παίρνουν το baytril, αλλά και για όλη την υπόλοιπη ζωή τους...!!Βάζετε κότες για να ξέρετε τι τρώνε τα παιδιά σας.Αν είναι να κάνετε του κεφαλιού σας, φίλοι μου αφήστε να τρώνε από το σουπερμάρκετ-πιο ασφαλή θα είναι...Μαντζιαβάς Αναστάσιος, κτηνίατρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστος!έχω 4 χρόνια διακόσιες κότες κάθε χρόνο ανανεώνω με 100 νέες πάντα έχω διακόσιες κάθε χρόνο δν έχω ποτέ πρόβλημα κ αυτό γιατί κάθε 15 μέρες καθαριότητα κ χρησιμοποιώ ζεόλιθο για κάτω κ ασβέστη για τον χώρο που αποθηκεύεται η κοτσιλια τους!!

      Διαγραφή
    2. Κάθε 15 μέρες καθαρίζετε το κοτέτσι? Θα πρέπει να έχετε βουνό από κουτσουλιές .Εγώ καθαρίζω κάθε 2-3 μέρες καί πάλι έχω πρόβληματα τα οποία άρχισαν από τις κότες που αγόρασα από ένα πτινοτροφο

      Διαγραφή
  20. Εχω κάμποσες κότες και είναι κείμενες τη φάρμακο να τους δωσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα !!
    Έχω μια αρρώστια σε σχεδόν όλο το κοτέτσι!
    Έχουν πρηστεί τα πόδια η ένα απο τα δύο και μετά απο 2-3 μέρες τις "χάνω"
    Αν ξέρει κάποιος κάτι ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. το esb3 θα σε βοηθησει μονο σε θεμα κοκκιδιων αλλα θα ελεγα αφου εχει γινει εργαστηριακος ελενχος γιατι τα συμπτωματα της κοιλιας και των πρησμενων εντερων μπορει να σε παραπλανησουν και να νομισεις οτι εχουν κοκκιδια ενω θα εχουν κατι αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Την άσβεστη μπορούμε να την πασαλιψουμε μέσα στον τοίχο από το κοτέτσι κ να είναι μόνιμα πασαλιμενος κ γύρο γύρο από της φωλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και που μπορώ να βρω τον χαλκό που βάζουν στο νερό για τις κοτες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χαιρετε.ασταθεια σε νεαρη κοτουλα.πρωτα το ενα κ μετα δε παταει κ τ αλλο ποδαρακι.κ καθεται κατω.σκουφατη νανα νεαρη.φιλης.τι κανουμε.εοειγον ευχαριστω παρα πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Από την δική μου μακροχρόνια εμπειρία ως ερασιτέχνης πτηνοτροφος, θα πρότεινα σε εβδομαδιαία βάση να υπάρχει μέσα στην τροφή Ζεόλιθος σε μικρή κοκομετρία ( σαν σπασμένο ρύζι ) έχει 15 ευρώ τα 25 κιλά περίπου, αυτό θα σας φθάσει για έναν ολόκληρο χρόνο.
    Εάν το ρίξετε σκέτο στο κοτέτσι, θα δείτε πως οι κότες το καταναλώνουν σκέτο, λες κ τους έδωσες καλαμπόκι, εάν θέλετε το βάζετε κ στο δοχείο του νερού, όπου αυτος κρατάει το χλώριο που υπάρχει στο δίκτυο ύδρευσης.....
    Το πιο σίγουρο είναι πως όσο κ να καταναλώσει, ΔΕΝ πρόκειται να βλάψει ΠΟΤΈ ΚΑΝΈΝΑΝ......
    Οι κότες καταναλώνουν καθημερινά περίπου 100 με 120 γραμμάρια τροφής, ένα ποσοστό 10% με 15%, αυτό θα βοηθήσει στο ότι ο Ζεόλιθος, απορροφά κάθε τοξική ουσία, υπολείμματα τυχόν φυτοφαρμάκων στην διατροφή, κ βοηθά παρα πολυ στην υγεία του πεπτικού συστήματος.....
    Επίσης μπορείτε άφοβα να χρησιμοποιήσετε ριγανέλαιο το οποίο προέρχεται από αποσταξη κ ΌΧΙ απο ριγανη που την βουτήξαμε στο ελαιόλαδο....
    Σε 100 γραμμάρια ελαιόλαδο μπορείτε να βάλετε 1 σταγόνα για κάθε κότα για κάθε δόση....
    Δλδ 30 κότες, 30 σταγόνες κ αφού το ανακατέψουμε κ δέσει με το ελαιόλαδο, τότε με την βοήθεια μιας πλαστικής σύριγγας, το δίνουμε αναλογικά, δλδ 3 γραμμάρια ελαιολαδο που περιεχει 1 σταγονα ριγανέλαιο σε κάθε κότα αφού της ανοίξουμε το στόμα κ αυτό το επαναλαμβάνουμε 3 φορες σε 10 μέρες.....
    Θέλω να γνωρίζετε πως το ριγανέλαιο είναι η βάση για το 80% των κτηνιατρικών φαρμάκων που είναι για όλα τα ζώα κ αυτό γιατί όλες οι ασθένειες των ζώων προέρχεται από το πεπτικό τους σύστημα ......
    Το ριγανέλαιο το βρίσκεις στο φαρμακείο με 6 ευρώ τα 10 γρ τα οποία είναι για ανθρώπινη χρήση.....
    Το ριγανέλαιο περιέχει θυμώλη κ καρβακρώλη που είναι στο σύμπλεγμα των πολυφαινολών κ είναι αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές, αντιϊακες ιδιότητες κ βοηθούν πάρα πολύ στο πεπτικό σύστημα του ανθρωπου , στην καταπολεμηση των σκουληκιων , ταινίας κλπ.....
    Δεν θέλω να υποτιμήσω τίποτα απ όλα όσα αναφέρθηκαν, αλλά αυτό που σας προτείνω δεν έχει κοστολόγιο μεγάλο, είναι φθηνό κ το ριγανέλαιο των 10 γραμμαρίων, θα σας βγάλει ολοκληρη χρονιά......
    Τέλος θέλω να διευκρινιστεί πως δεν ασχολούμαι με τον επαγγελματικό χώρο των φυτοφαρμάκων κ του Ζεόλιθου κ ΔΕΝ αποβλέπω να κερδίσω κάτι από την πρόταση μου αυτή !!!!!
    Αν πρότεινα κάτι αυτό αποσκοπεί σε ενδεχόμενα λάθη που κι εγώ για χρόνια ολόκληρα είχα κάνει κ βρέθηκε ένας πολύ καλός μου φίλος κτηνίατρος κ μου το σύστησε κ με βοήθησε σε όλα τα κατοικίδια που είχα σε γάτες σκυλιά, ακόμη κ κουνέλια, θα σας τονίσω επίσης πως ακόμη κ επιδερμικά το ριγανέλαιο, σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο βοηθά κ στην επούλωση κ στην θεραπεία του κάθε προβλήματος!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας, το ζεόλιθο από πού τον παίρνεται;

      Διαγραφή
  27. Σας παρακαλώ πολύ θέλω να μου πείτε οι κότες μου έχουν μελανιασμενα λειρια ,δεν τρώνε και είναι φουσκωμένες τι πρέπει να κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εγώ κωβω λιγη φλούδα από μηλιαρι και την βάζω στο νερό τους βγάζει ένα μελάνι χρώμα ...το γνωρίζω από τον παππού μου και το κάνω χρόνια τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή