Ντόπιες κότες τσουλουφάτες: Οι καλύτερες κλώσσες! Δεν αρρωσταίνουν ποτέ! Ξεκινήσαμε να δίνουμε αυγά!




Πρόκειται για τις γνήσιες ντόπιες κότες που που είχαν παλιά στα χωριά. Αυτές που κλωσσούσαν ασταμάτησα και δεν αρρώσταιναν ποτέ. Πρόκειται για κότες που φτάνουν τα 2-3 κιλά σε βάρος, γεννάνε ασταμάτητα ιδιαίτερα την Άνοιξη, με κύριο χαρακτηριστικό τους, το έντονο αίσθημα της κλώσσας, σε συνδιασμό με εξαιρετική ανθεκτικότητα σε όλες τις ασθένειες. Έχουν μάλιστα τόσο ανθεκτικό οργανισμό, που δεν χρειάζονται ποτέ εμβόλια, και φάρμακα. Επιβιώνουν παντού, ακόμα και στα ορεινά χωριά.


Για να προμηθευτείτε γονιμοποιημένα αυγά απο αυτή τη ράτσα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Χριστίνα από το Αγρίνιο στο τηλέφωνο: ********

Δείτε φωτογραφίες...















Οι κότες αυτές λατρεύουν να κοιμούνται σε δέντρα και να πετάνε όταν κάποιο άγριο ζώο τους επιτεθεί. Αναφέρονται συνέχεια περιστατικά όπου ντόπιες κότες κατάφεραν και διέφυγαν απο επιθέσεις κουναβιών και αλεπούδων.





   

6 σχόλια:

  1. Μου αρεσουν παρα πολυ σαν ρατσα οι σκουφατες κοτες οπως τις λεμε, η αλλιως κατσουλιαρες οπως ειναι γνωστες. Ειναι πολυ ομορφες οπτικα, πολυ παραγωγικες σε αυγα και κρεας, ανθεκτικες και αρκετα ευκολομεταχειριστες και φιλικες με τους ανθρωπους. Ανεβαινουν και καθονται στην αγκαλια σου σαν γατακια. Πολλοι ιδοκτητες της φυλης αυτης λενε οτι ειναι και αρκετα εξυπνες για κοτες.
    Υπαρχει ενα σαιτ που τις αναφερει, εδω
    https://rightpet.com/breed-species/livestock-poultry/chickens/hooded-greek-chicken.
    Επισης ενας ιδιωτης εχει πολυ ομορφα δειγματα της ρατσας αυτης, με τονισμενα τα ιδιαιτερα στοιχεια της φυλης τους, εδω
    https://www.youtube.com/watch?v=ITjYlIECN9Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην πιστεύετε οτι διαβάζετε ή οτι λέει ο καθένας.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καλη κλωσσα που γεννάει πολλα αυγά.Πολλά αυγά γεννάνε οι λεγκορν και οι 8sa brown.Αυτές δεν κάθονται κλωσσες.Ετσι λοιπόν η κλωσσα 21 ημέρες θα κλωσσάει και μετα τουλάχιστον 1 μήνα θα μεγαλώνει τα μικρά θα περάσουν σχεδόν 2 μηνες.Αν κάτσει κλωσσα 3-4 φορες το χρόνο αυτό σημαίνει οτι είναι ζήτημα αν θα πάρετε 3-4 μήνες αυγά.Είχα κλωσσα που καθόταν κάθε 2 μηνες.Σπάνιο αλλά να ειναι αλήθεια . Ηταν νανακι διασταύρωση με χωριάτικη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΕΙΧΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ISA BROWN KAI LEGHORN WHITE.ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΩΟΤΟΚΕΣ ΟΡΝΙΘΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ .ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ISA ΑΝ ΚΑΙ ΥΒΡΙΔΙΑ ΜΟΥΡΛΑΘΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΛΩΣΣΕΣ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΕΠΕΦΤΑΝ ΚΛΩΣΣΕΣ.ΗΣΑΝ ΔΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΜΑΝΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις απολυτο δικιο κεγω με isa brawn και κλωσσανε και πολυ καλες μαννες και με ξενα αυγα μου βγαλανε brahma κοτες.

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή